top of page
Ara
  • Sayden Editör

Prostat Kanseri Nedir?

Prostat nedir?

Prostat, Erkeklerde spermi besleyen ve taşıyan seminal sıvıyı üreten küçük ceviz şekilli bir bezdir. Prostat kanseri ise bu bezde ortaya çıkan bir kanser türüdür.


Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir. Genellikle prostat kanseri yavaş büyür ve başlangıçta ciddi zarar veremeyeceği prostat beziyle sınırlıdır. Bununla birlikte, bazı prostat kanseri türleri yavaş büyür ve minimal veya hatta tedaviye ihtiyaç duymayabilirken, diğer tipler agresiftir ve hızla yayılabilir.


Erken tespit edilen prostat kanseri, henüz prostat beziyle sınırlı olduğunda, başarılı bir tedavi şansı daha yüksektir.


Prostat Kanseri Belirtileri Nelerdir?


Prostat kanseri erken evrelerinde hiçbir belirti veya semptom göstermez. Daha ilerlemiş prostat kanseri, aşağıdaki gibi belirti ve semptomlara neden olabilir:

  1. İdrar yapmada sorun

  2. İdrar akışında azalmış kuvvet

  3. Spermada kan

  4. Pelvik bölgede rahatsızlık

  5. Kemik ağrısı

  6. Sertleşme Güçlüğü

Ne Zaman Doktora Gitmeli?


Sizi endişelendiren herhangi bir belirti veya semptomunuz varsa doktorunuzdan randevu alın.


Prostat kanseri taramasının riskleri ve yararları ile ilgili tartışmalar devam etmekte ve tıbbi kuruluşlar önerilerine göre farklılık göstermektedir. Prostat kanseri taramasını doktorunuzla tartışın. Doktorunuz ile birlikte, sizin için neyin en iyi olduğuna karar verebilirsiniz.




5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Abonelik Formu

Ehlibeyt mah. 1242. cad no:18/14 Çankaya/Ankara

© 2023 [Sayden Teknoloji Geliştirme Yazılım Danışmanlık Ticaret ve Pazarlama LTD. ŞTİ]. Sayden Teknoloji bir Aymed İlaç Sanayi iştirakidir.

bottom of page